Ayurveda massagesInnerlijke gezondheid en een stralend uiterlijk!


 

De Ayurvedische gezondheidsleer wint in snel tempo bekendheid waardoor steeds meer mensen kiezen voor een gezond en boeiend leven.

Wat is er heerlijker als je gezond blijft door regelmatig te genieten van relaxerende of helende massages en behandelingen, door eenvoudige voedings- en kooktips toe te passen in je dagelijkse keuken, of door je relatie met natuur en omgeving te optimaliseren? Ben je nog niet bekend met Ayurveda? Ontdek het hier ...

praktijk ayurveda massage ayurveda

Wat is AYURVEDA?

Ayurveda is een eeuwenoude natuurgeneeswijze en vindt haar oorsprong in India. Ayurveda is een combinatie van twee woorden. ´Ayur´ betekent leven of levenskracht. ´Veda´ wordt vertaald als kennis of wijsheid. Ayurveda is dus de wetenschap of kennis van het leven. Het is één van de meest complete gezondheidssysteem dat het individuele body-mindprincipe als leidraad hanteert. Gezondheid van lichaam en geest staan centraal. Ayurveda wordt nu ook met succes toegepast in het Westen en is erkend door de WHO (World Health Organization).

Ayurveda groeide over de eeuwen heen uit als een levenshouding steunend op een andere kijk op het leven dan diegene die we in de huidige Westerse maatschappij ervaren. De vijf elementen – aarde, water, vuur, lucht en ether – zijn terug te vinden in alle materie en leven op aarde waardoor alles met elkaar onlosmakelijk verbonden is in tijd en ruimte. Vata, pitta en kapha zijn energetische concepten die we terugvinden in onze omgeving (natuur, voeding, ..) en onze eigen natuur (individuele constitutie). Deze concepten begrijpen en herkennen is belangrijk om juiste keuzes te maken in voeding, ontspanning, massage enz.

Gezondheid is niet iets dat zomaar uit de lucht valt ! Ayurveda leert ons dat het fysische lichaam voortdurend in verandering is en dit in relatie met steeds veranderende omgeving. De toxische belasting in het milieu, de overdruk door stress en sombere gedachten worden een steeds grotere bedreiging voor de gezondheid van de mens. Eens je begrijpt dat een holistisch gezondheidssysteem niet betekent dat enkel het ´lichaam´ behandeld wordt, maar ook het leven als totaliteit, zie je hoe alles en iedereen met elkaar verbonden is. Zonder aandacht te schenken aan wat en hoe we eten, drinken, slapen, ons verzorgen, in het professionele leven staan, voelen, denken … in relatie tot onze aarde, wordt het helaas moeilijk om gezond en gelukkig te zijn of te blijven. Ayurveda biedt een waaier aan mogelijkheden die rekening houden met de mens en zijn omgeving.


Massages en behandelingen:


ABHYANGA


 
abhyanga

Deze relaxerende basismassage is een volledige lichaamsmassage waarbij de huid als een orgaan wordt gezien voor opname van kruiden d.m.v warme olie of kruidenpreparaten. Het is een zachte maar stevige en ritmische massage die aangepast wordt aan de constitutie van de klant. Warme olie heeft als eigenschap dat het toxines in het lichaam losweekt. Door verschillende massagetechnieken worden de afvalstoffen gestimuleerd om het lichaam te verlaten via de huid en andere uitscheidingsorganen.

De vele voordelen van de Abhyanga:
Verbeteren van de bloedcirculatie - Verschonen van de poriën - Preventie rimpels en ouderdom - Stimuleren van de functies van vitale organen - Ontspanning van lichaam en geest - Verhoogt de weerstand - Weldaad voor spieren en gewrichten - Bevordert een goede nachtrust- Bevordert intelligentie, uithoudingsvermogen en seksuele vitaliteit - Geeft zelfvertrouwen en verbindt met lichaam met de geest- Schept evenwicht tussen de drie dosha´s : vata (zenuwstelsel en levenskracht) pitta (bloedsomloop) en kapha (in verband met de slijmvliezen)

Duur: 60´
Prijs: 60€

Abhyanga gevolgd door een kruidenstempelmassage
Duur: 1.45´
Prijs: 110€ i.p.v. 125€

Abhyanga gevolgd door svedana (+20´)
Duur: 80´
Prijs: 75€


AYURVEDISCHE RUGMASSAGE


 

Door stress, algemene vermoeidheid en verkeerde houdingen geraken rugspieren gemakkelijk overbelast of verkrampt. Door de warme olie en ritmische bewegingen werkt deze deelmassage bijzonder ontspannend.

Duur: 30´
Prijs: 35€


PICHAULI


 
pichauli

Pichauli, of the King of Oilmassages, is een zeer gewaardeerde en typische Indische lichaamsmassage waarbij een grotere hoeveelheid warme olie wordt gebruikt dan bij de Abhyanga. Tijdens de Pichauli werkt een deel van de olie voedend in op de huid waardoor ze haar zachte en stevige textuur herwint. Het andere deel van de olie vermengt zich met opgestapelde toxines die door de specifieke massagetechnieken worden losgemaakt en afgevoerd.
Pichauli wordt aanbevolen om VATA in balans te houden, is heilzaam bij stroeve gewrichten, stramme spieren of algemene stijfheid, en helpt om de geest tot rust te brengen. De unieke sensatie van dit warme ‘oliebad’, de goed verwarmde ruimte en ritmische en dansende bewegingen van de therapeut tijdens de behandeling maken Pichauli erg populair. Voor professionele of amateur- sporters wordt er dieper en gerichter gewerkt op, pezen, ligamenten en spieren zodat het lichaam de natuurlijke souplesse behoudt en/of verbetert.

Duur: 50´
Prijs: 75€ (douche gratis)

Tip: Wil u optimaal genieten van een ontspannen en heilzaam detoxmoment? Combineer de pichauli met het geurig kruidenstoombad Duur 50+20 minuten.
Prijs Pichauli met kruidenstoombad: 90 EUR (douche gratis)


UDVARTANA


 
udvartana

Udvartana is een droge, modellerende massage op basis van kikkererwtenpoeder, groene klei en Ayurvedische kruiden. Deze massage wordt sterk aanbevolen tijdens uw afslankingskuur. Udvartana is goed voor personen met gewichtsproblemen, cellulitis, futloosheid. De grondige reiniging van de huid, de ritmische bewegingen en het kneden en opheffen van de huid, bevorderen het eliminatieproces van toxines en maken huid en spieren weer stevig.

Duur: 50´
Prijs: 60€
Prijs voor 3 kort opeen geplande behandelingen: 155€ i.p.v. 180€


Garshan


 
garshangloves

Stimulerende massage voor het metabolisme. Tijdens deze ritmische droge massage met ruwe zijden handschoenen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, de lymfedrainage en eliminatie van opgestapelde toxines worden ondersteund. Cellulitis en vetophopingen worden op deze manier zacht maar efficiënt aangepakt. Na de behandeling neemt u de zijden handschoenen met een bijhorend instructiekaartje voor automassage mee naar huis.

Duur: 45´
Prijs: 60€


Pinda Sveda - Kruidenstempel massage


 
pinda sveda

Pinda betekent ´beurs of zakje´, sveda ´zweten´. Tijdens deze unieke Ayurvedische warmtebehandeling wordt eerst het hele lichaam gemasseerd met een aangepaste olie. Daarna worden de kruidenstempels in warme olie gedrenkt en wordt het hele lichaam (het accent ligt op gewrichten) vanaf de voeten met welbepaalde en herhalende bewegingen ingewreven. De combinatie van warmte en kruidenstempels in olie werken pijnverlichtend voor gewrichten, en hebben en ontspannend en verjongend effect op het lichaam. De massage wordt langzaam opgebouwd eindigt bij de rugmassage. U mag de gebruikte stempels mee naar huis nemen zodat u één van de dagen na de behandeling nog eens kan genieten van een kruidenbad bij u thuis.

Duur: 50´
Prijs: 65€


Kansu


 
kansu

Deze Indische voetmassage met halve maan en ghee - geklaarde boter - brengt balans in het vuur- element, helpt toxines afvoeren, werkt zeer rustgevend en regulariseert de slaap. Deze massage is goed bij veralgemeende zwakte en versnelt het helingsproces. Kansu-massage voorkomt stress, burnout en depressie.

Duur: 40´
Prijs: 45€


Shirodhara


 
shirodhara

De continue stroom van warme kruidenolie over het voorhoofd en het hoofd, brengt de geest tot rust. Voor dat u deze behandeling start, krijgt u richtlijnen om u optimaal voor te bereiden. Deze behandeling wordt aangeraden als anti-stressmanagement in drie opeenvolgende beurten (korting tarief). Breng steeds een hoofddeksel mee. Niet tijdens een verkoudheid of sinusitis.

Duur: 70´ (±45´ behandeling, ± 25´ rust en nazorg)
Prijs: 80€
Prijs voor 3 opeenvolgende behandelingen: 210€ i.p.v. 240€


Netra vasti


 
netra vasti

Netra Vasti, of Ayurvedisch oogbadje wordt ook wel eens de verjongingstherapie voor het oog genoemd. Het is een behandeling die in de Ayurvedische geneeskunst voor vele oogklachten wordt gebruikt. Door middel van een deeg wordt er een walletje rond het oog geplaatst waarin lauwe ghee (geklaarde boter) wordt gedruppeld totdat het oog volledig ondergedompeld is. Daarna wordt het oog zacht geopend en maakt men rustige oogoefeningen. De ghee heeft een bijzonder zachte en aangename textuur en verwijdert tijdens de behandeling stof en vuil.

De vele voordelen van de Netra Vasti:
Werkt sterk verkwikkend en herstelt droge, rode, lopende, jeukende of gezwollen ogen - Vermindert drukgevoel in het oog en is aanbevoelen bij vermoeide ´computerogen´ - Vermindert rimpels en donkere wallen en geeft een relaxed uitzicht aan het gezicht - Verbetert het zicht en bevordert het geheugen - Voedt en verjongt het oog, laat het oog schitteren - Bevordert een goede nachtrust en geeft rust en kalmte.

Contra-indicaties : Acute ooginfectie - Recente oogoperatie - Actief gebruik van oogmedicatie - Bij ernstige oogafwijkingen of oogproblemen, consulteer eerst uw oogarts. Bij reservatie van de behandeling wordt steeds rekening gehouden met de contra-indicaties. Breng uw therapeut tijdig op de hoogte.

Na de behandeling is het aanbevolen om fel licht en geluid te mijden en is het noodzakelijk om een stille en verduisterde ruimte op te zoeken om verder een twintigtal minuten te rusten. Om een maximaal effect van deze behandeling te bekomen, wordt deze therapie best in series van 3 behandelingen aangeboden. Breng steeds een zonnebril mee.

Duur: 45´
Prijs: 45€
Prijs voor 3 opeenvolgende behandelingen: 120€ i.p.v. 135€


Moeder en Kind - Preconceptie, prenatale en postnatale massages


 
motherandchild

Massages ter voorbereiding van de zwangerschap bevorderen de algemene gezondheid van moeder en toekomstig kind. Tijdens elke sessie wordt kort aandacht gegeven aan de juiste leefstijl en voeding. De preconceptie massage werkt vooral ontgiftend en bereid het lichaam zowel mentaal al fysisch voor op de zwangerschap. De prenatale massages geven voornamelijk rust en ontspanning en behouden de veerkracht van de huid en soepelheid in heel het lichaam. De massages worden opgestart vanaf de 4e maand van de zwangerschap en worden aangeraden om maandelijks in te lassen. Postnatale massages helpen bij vermoeidheid en stimuleren het lichaam om onzuiverheden te elimineren en snel weer in vorm te zijn. Tijdens de postnatale massage nodig ik u uit om het kindje mee te brengen. Eenvoudige technieken voor de babymassage worden aangeleerd.

Duur: 70´
Prijs: 65€


Svedana


 

Svedana, of Indiase kruidenstoombad is zeer ontspannend en zuivert het lichaam vanuit de diepte. De behandeling is heilzaam bij algemene stijfheid of verkrampte spieren, werkt afslankend en maakt de huid zijdezacht.

Svedana wordt steeds toegepast na een Abhyanga massage. De olie die tijdens de massage ingewreven wordt maakt ama (toxines) los en vloeibaar zodat het tijdens het stoombad vlot geëlimineerd wordt. De klant neemt zittend plaats in een speciale zweetcabine waarbij het hoofd buiten de cabine blijft om oververhitting te voorkomen.

Na het stoombad kan u gratis gebruik maken van de douche.

Abhyanga
Minikuren


Ojas - verjongingskuur


 
minikuren

Deze kuur is een puur verwenmoment voor lichaam en geest. De geurende kruiden en aangename behandelingen omhullen je in een sfeer van ontspanning en genot. Je huid wordt soepel en zacht. Een ware geurreis en herbronnen met al je zintuigen!

Abhyanga met kruidenstempelmassage van de rug
Svedana (kruidenstoombad)
Relaxmoment met Ayurvedische thee
Edelstenenmasker en Gezichtmassage

Duur: 2,5u
Prijs: 125€


Karshan - Afslankingskuur


 

Deze kuur is een absolute aanrader bij gewichtsproblemen of tijdens de afslankingsperiode. De massages werken stimulerend, modellerend en ontgiftend. Door de comfortabele drukmassage van de benen (pagatchampi) voelt men zich nadien merkelijk fitter en lichter. Tijdens deze kuur kan je ook terecht met vragen ivm met je voeding.

Ayurvedische ontspannende buikmassage
Udvartana
Relaxmoment met Ayurvedische thee
Pagatchampi en Pada voetmassage

Duur: 2,5u
Prijs: 125€


Shanti - innerlijke rust


 

Deze kuur verzorgt het meest waardevolle in jezelf : innerlijke rust. Innerlijke rust is de grote voorwaarde om jong en krachtig te blijven in lichaam en geest. De opeenvolging van de massages en de Shirodhara zorgen er voor dat je je volledig kan overgeven aan de diepe ontspanning ! Gun jezelf dit moment en voel je als herboren !

Ontspannende rugmassage met kruidenolie
Shirodhara
Relaxmoment met Ayurvedische thee
Kansu en voetmassage

Duur: 3u
Prijs: 155€
 

Kuren in Normandie

ayurveda normandie

De Ayurvedische kuur is een bijzonder moment, een afspraak met jezelf ver weg van alle drukte zodat je kan onderdompelen in welzijn, vreugde en sereniteit. De Ayurvedische weekkuur omvat een hele reeks massages en verzorgingen zoals ze volgens de Indische traditie worden voorgeschreven.

Ontdek de Ayurvedisch kuur in Tapovan

ayurveda normandie

De Ayurvedische kuren Ojaskar, Karshan, Kayakalpa, Lavanaya, Tepjas, Rasayan, Kuur Monodieet, Yakrut, of de gepersonnaliseerde kuur of kuur omtrent de Zwangerschap (Prasavottar of Prasapurve) vinden allemaal hun basis in de Ayurveda, de traditionele Indische wetenschap die levensenergie, levenskwaliteit en een goede gezondheid beoogt.

Deze Ayurvedische kuur steunt op een heel andere benadering dan juist maar weer 'in vorm' geraken. Het gaat om een herbronning in de diepte, de overgave aan de 5 elementen waaruit mens en natuur bestaan (Ether, Lucht, Vuur, Water en Aarde), de ontdekking van de eigen natuur en mogelijkheden.

Voor wie is deze kuur bestemd ?

ayurveda normandie

Iedereen die op zoek is naar de 'kunst van Leven', een nieuwe richting zoekt, een nieuwe levensfase ingaat of die hun gezondheid zelf in handen willen nemen. Iedereen met een gezonde interesse en verwondering om zich aan de schoonheid en kracht van Ayurveda over te geven.

Over Tapovan

Tapovan, Centrum voor Ayurveda en Yoga o.l.v. Kiran Vyas

ayurveda normandie

Het centrum ligt op 4 km van de krijtkliffen van Normandië en op 12 km van Fécamps. De streek is gekend voor de bijzonder rust en heeft een heel eigen karakter dankzij de ligging aan de Noordzee. Tapovan ligt niet ver van het strand Petites Dalles, waar de bekende schilder Monet zijn inspiratie haalde. Het is de plaats waar wandelingen met prachtig wisselende uitzichten en de kleurrijke zonsondergangen onvergetelijk zijn. De keuken van Tapovan is Ayurvedisch, lacto-vegetarische en volledig biologisch uit eigen tuin. Er kan overnacht worden op de site zelf, ofwel in één van de gezellige gîtes of locale B&B´s.

Wens je meer informatie?

Je kan hier je terecht voor alle vragen en weekkuren in Tapovan, Normandië.


 

Inlichtingen massages en behandelingen:


  • Duur: De duur van de hierboven vermelde massages en behandelingen is effectieve massagetijd. Reken bij je bezoek dus gemiddeld een half uur extra voor het intakegesprek en de nodige rust na de behandeling. De prijzen zijn inclusief BTW en worden steeds betaald na de behandeling.
  • De oliën en producten die bij de behandelingen worden gebruikt zijn uitsluitend van biologische en natuurlijke aard..
  • Klantenkaart: Vraag bij je eerstvolgende bezoek je klantenkaart en geniet van een korting bij de 6e beurt. Enkel geldig op Ayurvedische massages en behandelingen. Niet accumuleerbaar met andere kortingen.
  • Care & Share Ayurvedabon: Laat vrienden of familie kennismaken met Ayurveda aan een verminderde prijs. Met deze formule genieten jullie beiden van 5 % korting op een Ayurvedische massage of behandeling naar keuze bij de eerstvolgende afspraak. Vraag hier om meer inlichtingen. Niet accumuleerbaar met andere kortingen.
  • Geschenkbon: Verwen geliefde, vrienden of familie met een Ayurveda mooie geschenkenbon. Bedrag naar keuze en geschikt voor elke gelegenheid!
  • Je outfit: Kom in comfortabele kleding naar de behandeling - Zorg dat je voor de massage of behandeling geen zware maaltijd neemt –voorzie geen drukke activiteiten of afspraken na de sessies en neem de tijd om alles te integreren. Voor Shirodhara breng je een hoofddeksel mee dat wat tegen olie kan. Voor Netra Vasti voorzie je een zonnebril.
  • Soms kan een extra steuntje in de rug helpen om sneller je balans terug te vinden. Dit kan therapeutisch of ondersteunend zijn. Ik werk dan ook graag samen met aanvullende disciplines die aangeboden worden in het centrum of met yoga en ademhalingstechnieken, meditatie of bewustzijnstraining. Je kan me hierover steeds vrijblijvend aanspreken.

Goede afspraken, goede vrienden:


  • Gelieve je steeds aan te melden op het uur van de geplande afspraak. Bij laatkomen wordt de tijd van de behandeling helaas ingekort zodat de klant na u op het juiste uur kan starten. De behandeling wordt integraal aangerekend.
  • Minikuren: bij de reservatie van een minikuur wordt een voorschot van 50 EUR gevraagd
  • Annulatie: Het kan gebeuren dat je de afspraak onverwacht niet kan nakomen. Graag minstens 24 uur op voorhand telefonisch (emails worden niet aanvaard !) te verwittigen. U kan steeds een antwoord inspreken op de voicemail. Bij laattijdig of niet verwittigen wordt de behandeling integraal aangerekend.

Osteopathie:

Zachte manuele behandelingsmethode met als doel de natuurlijke beweeglijkheid en zelfgenezingskracht van het lichaam te herstellen of te ondersteunen.

Gesprekstherapie:

Via gesprek en feedback vanuit de psychologische benadering en aansluitende technieken ondersteuning bieden om tot ware zelfexpressie te komen en levensvreugde te ervaren.

Griet Caudron
0479/448 572
griet[at]spiritmountain.be

Nutri-Energetics-System (NES):

NES is een methode om het kwantum energetisch lichaamsveld van de mens in kaart te zetten en bij te sturen waar nodig aan de hand van infoceuticals.

Voetreflexologie:

Zachte drukpuntmassage die de energiestroom in het lichaam onderhoudt of terug herstelt.

Voordrachten, workshops en seminaries:

Een rijk en gevarieerd aanbod van informatie, lessen en oefeningen om gezond en evenwichtig te leven vanuit een holistische visie.
Bekijk onze kalender.

Dieptemassage:

Een intensieve en diepgaande maar vooral helende massage die helpt het lichaam te ontgiften en tegelijk tot ontspanning te brengen.

Therapeutische massages:

Massages waarbij voornamelijk gewerkt wordt op het ongemak dat u op het moment van de intake ervaart.

Karl Vanwynsberghe
0479/317 709
karl[at]spiritmountain.be

Voedingsadvies en -begeleiding:

Advies, bijsturen, begeleiding en bewustwording van wat een gezonde basisvoeding is al naargelang uw constitutie en conditie.

Kuren:

Halve dag- of dagprogramma's en weekkuren om het lichaam te ontgiften op een veilige en natuurlijke manier.

down