Info / afspraak
Griet Caudron griet[at]spiritmountain.be
Tel:   0479/44 85 72


PsychotherapiePsychotherapie


 

De meeste mensen hebben in hun leven ooit een periode waarin ze het gevoel hebben vast te zitten. Misschien is het dan tijd om eens een gesprek aan te gaan. Psychotherapie kan je helpen om inzicht te krijgen in bepaalde patronen die zich steeds herhalen. We proberen vat te krijgen op de reden waarom je vastzit in bepaalde patronen en we zoeken samen hoe deze patronen veranderd kunnen worden. Op deze manier geef je jezelf de kans om in gesprek te gaan met iemand en sta je niet meer alleen met je zorgen.

In een sfeer van aanvaarding en respect gaan we samen op zoek naar inzicht in jezelf. Ik geloof in de eigen kracht van de cliënt en naar deze kracht gaan we samen op zoek. We scheppen een veilige ruimte om op zoek te gaan naar jouw eigen weg. De therapeut is een vertrouwenspersoon die je helpt om zaken te verwerken en te herkaderen. Nieuwe wegen kunnen ontdekt worden om om te gaan met jezelf, met situaties en met andere mensen.


Emokinesiologie


 

Emokinesiologie is een holistische therapie gebaseerd op manuele spiertesten. Oude traditionele Chinese denkbeelden over energiestromen worden gebruikt om op zoek te gaan naar blokkages. Deze blokkages kunnen ons verhinderen om vooruitgang te boeken in het leven of in therapie. Er wordt gewerkt naar bewustwording van deze blokkages en via de behandeling van allerlei punten wordt de energiestroom terug geoptimaliseerd. Op deze manier kunnen we het persoonlijk proces vlotter laten verlopen. We gaan ervan uit dat alle kennis over onszelf reeds aanwezig is in onszelf. Via een bepaalde techniek gaan we deze kennis bewust gaan maken en gaan we ermee aan de slag.


Biofeedback


 

Biofeedback is een geavanceerde methodes om het lichaam te oefenen beter te functioneren. Informatie die door het lichaam gegeven wordt, krijg je te zien op een computerscherm. Door op een scherm feedback te krijgen over hoe je lichaam reageert op bepaalde zaken, krijg je meer inzicht in jezelf. Je begint te zien hoe stress je leven beïnvloedt.

En dan gaan we gaan trainen om het lichaam beter onder controle te krijgen. Positieve signalen van het lichaam worden beloond, negatieve signalen worden niet beloond. Op deze manier treedt een bewust en/of onbewust leerproces op. Deze techniek is zeer interessant voor mensen met ADHD, concentratieproblemen, angststoornissen, migraine, spanningshoofdpijn, slaapstoornissen, ...

Na een aantal sessies met feedback voelt u zich meer ontspannen, maakt zich minder zorgen, slaapt beter, denkt helderder, enz.


EMDR


 

Veel mensen maken in hun leven een trauma mee. Dat kan een verkeersongeval zijn, een gewelddelict, seksueel misbruik, in een beschamende situatie terecht komen, enz. Sommige mensen slagen erin om deze traumatische gebeurtenissen op eigen kracht te verwerken. Maar jammer genoeg lukt dit niet altijd en ontwikkelen zich psychische klachten zoals vermijdingsgedrag, verhoogde prikkelbaarheid, concentratieproblemen, lusteloosheid, gevoelens van vervreemding, ...

Maar er is hoop! Er bestaat een zeer efficiënte methode om de gevolgen van trauma te behandelen, nl EMDR (eye movement desensitization and reprocessing)

Een belangrijk element in de therapie is het werken met oogbewegingen van links naar rechts. Soms wordt ook gewerkt met het links en rechts aanbieden van geluiden of het geven van zachte klopjes op de linker- en rechterknie.

Tegenwoordig wordt EMDR als één van de meest effectieve therapievormen beschouwd voor de behandeling van een posttraumatische stresstoornis.


Osteopathie:

Zachte manuele behandelingsmethode met als doel de natuurlijke beweeglijkheid en zelfgenezingskracht van het lichaam te herstellen of te ondersteunen.

Gesprekstherapie:

Via gesprek en feedback vanuit de psychologische benadering en aansluitende technieken ondersteuning bieden om tot ware zelfexpressie te komen en levensvreugde te ervaren.

Griet Caudron
0479/448 572
griet[at]spiritmountain.be

Nutri-Energetics-System (NES):

NES is een methode om het kwantum energetisch lichaamsveld van de mens in kaart te zetten en bij te sturen waar nodig aan de hand van infoceuticals.

Voetreflexologie:

Zachte drukpuntmassage die de energiestroom in het lichaam onderhoudt of terug herstelt.

Voordrachten, workshops en seminaries:

Een rijk en gevarieerd aanbod van informatie, lessen en oefeningen om gezond en evenwichtig te leven vanuit een holistische visie.
Bekijk onze kalender.

Dieptemassage:

Een intensieve en diepgaande maar vooral helende massage die helpt het lichaam te ontgiften en tegelijk tot ontspanning te brengen.

Therapeutische massages:

Massages waarbij voornamelijk gewerkt wordt op het ongemak dat u op het moment van de intake ervaart.

Karl Vanwynsberghe
0479/317 709
karl[at]spiritmountain.be

Voedingsadvies en -begeleiding:

Advies, bijsturen, begeleiding en bewustwording van wat een gezonde basisvoeding is al naargelang uw constitutie en conditie.

Kuren:

Halve dag- of dagprogramma's en weekkuren om het lichaam te ontgiften op een veilige en natuurlijke manier.

down