Info / afspraak
Marijke Vancoille marijke[at]spiritmountain.be
Tel:   0472/413 558


Kuren in India, een kado aan jezelfEr helemaal tussen uit in India.


 

Ben je op zoek naar die unieke ´time-out´ om te herbronnen en tot rust komen in een omgeving ver weg van druk en verplichtingen, waar tijd nog eens écht kan stilstaan ? En tegelijkertijd die lang verwachte gezondheidskuur beleven? Wij bieden u een uniek concept: Spirit Mountain kuren in India.

Het Yamuna Health Center is een magisch oord aan de voet van de Himalaya... een ecologisch paradijs naast een bergrivier, Yamuna, ver weg van de bewoonde wereld en midden in de jungle van India. U verblijft in het centrum dat ecologisch zelfbedruipend en -onderhoudend is door middel van zonneboilers (voor warm water) en zonnepanelen (elektriciteit). Hierdoor wordt het natuurlijk behoudt en respect voor natuur en omgeving gewaarborgd.


OsteoVeda®, je gezondheid bijsturen met Osteopathie en Ayurveda. 

Deze uniek gezondheidskuur volgt de principes van Ayurveda en osteopahtie.

U start thuis een voorkuur van minstens 1 week voor het vertrek. U wordt hierin door Peter (Osteopaat DO) en Marijke (Ayurveda Therapeut) persoonlijk begeleid met voedingsadvies en aanbevelingen voor uw gezondheid.

Tijdens uw verblijf in India wordt u door Peter en de Ayurvedische arts van Yamuna Health Resort dagelijks opgevolgd en verzorgd. De vegetarische maaltijden zijn aangepast aan de noden van de kuur. De aandacht wordt voornamelijk gevestigd op ontslakken en ontgiften door middel van verschillende Ayurvedische behandelingstechnieken aangepast aan uw conditie op dat moment: dieptemassages, Ayurvedische massages, stoombaden, kleipakkingen, siro dhara, netra basti, enz. ... Naast de Ayurvedische behandelingen wordt door craniosacrale en viscerale technieken de ontgifting en het zelfherstellend vermogen van het lichaam geoptimaliseerd.

U rust en geniet in uw vrije uren van het natuurlijke zwembad waar de ontgiftingstafel met edelstenen steeds ter beschikking staat. U verkent de omgeving en zwemt bij watervallen, ontdekt de pure natuur die u ongetwijfeld terug tot uw centrum brengt. De Indische gastvrijheid van kleine bergdorpjes die u bezoekt zal u zeker niet ontgaan...

Naast de therapeutische behandelingen en consulten, bent u welkom op de yoga en meditatiesessies, kan u infoavonden rond gezondheid volgen of neemt u deel aan uitwisselingsavonden met gasten en dit bij een gezellig kampvuur.

Bij uw thuiskomst wordt van u verwacht dat u nog een week nakuurt. Dit wil zeggen dat u de voorstellen opvolgt die u tijdens de kuur aangegeven werden. Peter en Marijke blijven ook na de kuur volledig ter beschikking voor opvolging.


Een ervaring uit de duizend én om te delen met anderen.


 

U komt als herboren terug, met de leuke verrassing: enkele kilootjes minder én een heldere en frisse kijk op het leven. Het deed u goed om eens afstand te nemen van de drukke levensstijl. U kreeg die gezonde adem die u tot nieuwe inzichten, enthousiasme voor het leven en daadkracht brengt!


Kuur voorjaar 2014:


 

19/04/2014 tot 3/05/2014.

Informatieavonden: zie kalenderBijeenkomst en voorkuur:


 

agenda online


Osteopathie:

Zachte manuele behandelingsmethode met als doel de natuurlijke beweeglijkheid en zelfgenezingskracht van het lichaam te herstellen of te ondersteunen.

Gesprekstherapie:

Via gesprek en feedback vanuit de psychologische benadering en aansluitende technieken ondersteuning bieden om tot ware zelfexpressie te komen en levensvreugde te ervaren.

Griet Caudron
0479/448 572
griet[at]spiritmountain.be

Nutri-Energetics-System (NES):

NES is een methode om het kwantum energetisch lichaamsveld van de mens in kaart te zetten en bij te sturen waar nodig aan de hand van infoceuticals.

Voetreflexologie:

Zachte drukpuntmassage die de energiestroom in het lichaam onderhoudt of terug herstelt.

Voordrachten, workshops en seminaries:

Een rijk en gevarieerd aanbod van informatie, lessen en oefeningen om gezond en evenwichtig te leven vanuit een holistische visie.
Bekijk onze kalender.

Dieptemassage:

Een intensieve en diepgaande maar vooral helende massage die helpt het lichaam te ontgiften en tegelijk tot ontspanning te brengen.

Therapeutische massages:

Massages waarbij voornamelijk gewerkt wordt op het ongemak dat u op het moment van de intake ervaart.

Karl Vanwynsberghe
0479/317 709
karl[at]spiritmountain.be

Voedingsadvies en -begeleiding:

Advies, bijsturen, begeleiding en bewustwording van wat een gezonde basisvoeding is al naargelang uw constitutie en conditie.

Kuren:

Halve dag- of dagprogramma's en weekkuren om het lichaam te ontgiften op een veilige en natuurlijke manier.

down